CRUST
4,8 dl mjöl
1 tsk salt
145 gr Crisco
4 till 8 matskedar iskallt vatten
Förberedelser
Blanda mjöl och salt i en matberedare. Tillsätt Crisco och vaniljsocker och kör ihop. Tillsätt evt kallt vatten lite i taget tills det bildas en deg.
Dela degen i 2 delar och
Forma dessa till plattor och plasta in den i folie och kyl minst 30 minuter.
Blanda mjöl och salt i en matberedare. Tillsätt Crisco och vaniljsocker och kör ihop. Tillsätt evt kallt vatten lite i taget tills det bildas en deg.
Dela degen i 2 delar och
Forma dessa till plattor och plasta in den i folie och kyl minst 30 minuter.
Värm ugnen till 225°c.
Kavla ut en degplatta för att passa en form på ca 24 cm. Pressa ut den utan att sträcka på degen. Forma kanten.
Fyllning
9,5 dl skalade, tunt skivade päron
5 dl skalade, tunt skivade äpplen
1,8 dl socker
2 msk mjöl
3/4 tsk kanel
1/4 tsk ingefära
1/4 tsk salt
1 msk citronjuice
Mjölk
Kanel och socker
Gör så här:
Kombinera, päron, äpplen, socker, mjöl, kanel, ingefära, salt och citronjuice i en stor skål.
Fördela i pajskalet.
Kavla ut den sista degen. Dekorera med helt lock (då måste man skära några skåror i degen) eller skär ut remsor och gör ett galler.
Pensla med mjölk och strö kanel och socker på.
Baka 30-40 minuter eller tills gyllenbrun.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar