Morotskakasnittar
Recept på dessa hittar du här:
Morotsbröd i långpanna
24 stycken
- 5 dl mjölk eller vatten
- 50 g jäst
- 0.5 dl olja
- 200 g finrivna morötter
- 1 tsk salt
- 2 msk sirap eller socker
- 12 dl vetemjöl special
- 1 dl grahamsmjöl
Gör så här
Värm mjölken eller vattnet till 37°(fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, flytande margarin eller olja, morötter, salt, sirap eller socker och nästan allt mjöl. Spara lite fullkornsmjöl av dinkel till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en deg. Jäs den övertäckt i ca 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Platta ut den i en långpanna (ca 30 x 40 cm), smord eller med bakplåtspapper. Skär degen med en mjölad kniv i 24 bitar. Nagga degen. Jäs under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av 15-20 minuter. Ta ut brödet ur långpannan och låt det svalna på galler under bakduk.
Orginalreceptet hittar du här:
Wow! this is Amazing! Do you know your hidden name meaning ? Click here to find your hidden name meaning
SvaraRadera