torsdag 5 december 2013

Cornbread/Majsbröd

 
Cornbread/Majsbröd
 
Ingredienser
6 msk smält smör pus lite till formen
2,4 dl majsmjöl
1,8 dl vetemjöl
1 msk socker
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
2 stora ägg, lättvispade
3,6 dl mjölk
Värm ugnen till 175°c. Smörj en 20x20 cm ugnsform.

I en stor skål, blanda samman majsmjöl, mjöl, socker, bakpulver och bikarbonat.

I en separat skål, blanda ihop ägg, mjölk och smör. Häll mjölkblandningen i mjölblandningen och blanda ihop tills det inte finns några torra fläckar (smeten kommer fortfarande att vara knölig). Häll smeten i den förberedda ugnsformen.

Grädda tills toppen är gyllenbrun och provsticka kommer ut ren, ca 20 till 25 minuter. Ta majsbrödet ur ugnen och låt den svalna i 10 minuter före servering.
 
Jättegott och detta kommer jag baka fler gånger.
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar