söndag 8 september 2013

Test av muffinsmixer




Idag bestod bakningen av mixtester.
Och resultatet blev mer än godkänt.
 
Blåbär och vaniljmuffins:
1 påse muffinsmix
220 ml neutral olja
200 ml vatten
Blåbär
 
Förberedelser: Värm ugnen till 180°c (varmluftsugn 160°c). För 12 muffins tillsätt 500 g av blandningen, 200 gram (220 ml) av vegetabilisk olja och 200 ml vatten i en skål och blanda på låg hastighet under 5 minuter till en jämn smet. Tillsätt blåbär. Sätt pappersmuffinsformar i en muffinsplåt och fyll på med smet till strax under kanten. Lägg en klick vaniljkräm på varje.
 Grädda muffins i ugnen i ca 25 minuter.
 
Vaniljkräm
Förberedelser: tillsätt 125 ml vatten per 50 gram av blandningen och vispa i ca 5 minuter till en slät massa. Låt krämen stelna en stund innan du använder.
 
Choklad och kaffemuffins:
1 påse muffinsmix för chokladmuffins
 
220 ml neutral olja
200 ml kallt kaffe
hackad choklad
 
Förberedelser: Värm ugnen till 180°c (varmluftsugn 160°c). För 12 muffins tillsätt 500 g av blandningen, 200 gram (220 ml) av vegetabilisk olja och 200 ml kaffe i en skål och blanda på låg hastighet under 5 minuter till en jämn smet. Tillsätt hackad choklad. Sätt pappersmuffinsformar i en muffinsplåt och fyll på med smet till strax under kanten. Grädda muffins i ugnen i ca 25 minuter.
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar