http://www.theslowroasteditalian.com/2013/01/the-best-ever-pecan-bars.html
Form ca 22x30 cm
Botten
225 gr osaltat smör, rumstemperatur
6 msk strösocker
2 stora ägg
1 1/2 tsk ren vaniljextrakt
5,3 dl mjöl
1/4 tsk bakpulver
1/8 tesked kosher salt
Fyllning:
225 gr osaltat smör
1,2 dl ljus sirap
3,5 dl ljus farinsocker, packat
2 msk grädde
455 gr pekannötter, hackade
Värm ugnen till 350 grader F.För botten, vispa smör och strösocker i en bunke av en elvisp, tills ljust, ca 3 minuter. Tillsätt ägg och vanilj och blanda väl.
Botten
225 gr osaltat smör, rumstemperatur
6 msk strösocker
2 stora ägg
1 1/2 tsk ren vaniljextrakt
5,3 dl mjöl
1/4 tsk bakpulver
1/8 tesked kosher salt
Fyllning:
225 gr osaltat smör
1,2 dl ljus sirap
3,5 dl ljus farinsocker, packat
2 msk grädde
455 gr pekannötter, hackade
Sikta samman mjöl, bakpulver och salt.
Blanda de torra ingredienserna i smeten med mixer på låg hastighet tills bara kombinerat. T
Tryck ut degen jämnt i en osmord form, gör en kant runt sidan.
Det kommer att bli mycket klibbigt; pudra degen och dina händer lätt med mjöl. Grädda i 15 minuter, tills skorpan är bakad, men inte brynt. Låt svalna.För fyllning, kombinera smör,sirap, och farinsocker i en kastrull. Koka på svag värme tills smöret smält, rör runt med träslev.
Höj värmen och koka i 3 minuter. Avlägsna från värmen. Rör i grädde och pekannötter. Häll över botten, försök att inte få fyllningen mellan botten och pannan.
Baka i 25 till 30 minuter, tills fyllningen är fast.
Ta ut ur ugnen och låt svalna. Täck i plastfolie och låt stå kylskåp tills kallt. Skär i rutor och servera
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar