lördag 9 januari 2016

No-Bake White Chocolate Velvet Pie

http://chocolatechocolateandmore.com/no-bake-white-chocolate-velvet-pie/

IngredienserBotten

250 g (ca 30 Oreo cookies), fyllning borttagen   
80 g osaltat smör, smält

Krossa oreo-cookies i en matberedare, blanda med det smälta smöret och tryck ner det i botten på en form med löstagbar kant.
 
3,5 dl vit choklad
     225 gr färskost, rumstemperatur
     1 tsk vaniljextrakt
     2,5 dl vispgrädde

Instruktioner
 

  I en mikrovågsugn säker skål, placera vita choklad chips.  
Värm i 1 minut. Ta bort från mikrovågsugn och rör om tills chokladen är helt smält, hetta i ytterligare 15 sekunder vid behov. Låt svalna till rumstemperatur.
     I en stor skål, vispa grädde tills det bildas mjuka toppar.
Sätt åt sidan.
     Kombinera smält vit choklad, cream cheese och vaniljextrakt tills det är slätt. Vänd ner vispgrädden.  
När väl blandat, skeda blandningen i över Oreobotten och jämna till.
     Låt stå i kylskåp 2-3 timmar före servering.

Här serverad med jordgubbskompott som består av frysta jordgubbar kokta med lite socker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar