Red velvet botten:
Har för mig att jag använde detta recept men det går ju bra med annat också.
Jag bakade kakan i en form och inte i tre och skar sedan den i två delar efter att ha skurit av toppen.
Toppen körde jag sen i en mixer till smulor för att använda till kanterna.
3,5 dl vit choklad
225 gr färskost, rumstemperatur
1 tsk vaniljextrakt
2,5 dl vispgrädde
Instruktioner
I en mikrovågsugn säker skål, placera vita choklad chips.
225 gr färskost, rumstemperatur
1 tsk vaniljextrakt
2,5 dl vispgrädde
Instruktioner
I en mikrovågsugn säker skål, placera vita choklad chips.
Värm i 1 minut. Ta bort från mikrovågsugn och rör om tills chokladen är helt smält, hetta i ytterligare 15 sekunder vid behov. Låt svalna till rumstemperatur.
I en stor skål, vispa grädde tills det bildas mjuka toppar.
I en stor skål, vispa grädde tills det bildas mjuka toppar.
Sätt åt sidan.
Kombinera smält vit choklad, creamcheese och vaniljextrakt tills det är slätt. Vänd ner vispgrädden.
Kombinera smält vit choklad, creamcheese och vaniljextrakt tills det är slätt. Vänd ner vispgrädden.
När väl blandat, fördela sedan det mesta av fyllningen på en botten, lägg på sista botten och sist resterande fyllning. Gör evt ett mönster i cheesecaken redan nu.
Låt stå i kylskåp 2-3 timmar, gärna över natten. Täck sidorna med kaksmulor. Klart.
Låt stå i kylskåp 2-3 timmar, gärna över natten. Täck sidorna med kaksmulor. Klart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar