måndag 21 december 2015

Pepparkakstårta


 
Tårtbotten
Till en form på ca 26 cm behövs:
6 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 1/2 msk potatismjöl
1/2 tsk bakpulver

1. Vispa ägg och socker, ca 10 minuter.
2. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ner i smeten, blanda försiktigt.
3. Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten.
4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter i 175 grader.
5. Ta ut och låt svalna.
 
Pepparkaksmousse
100 gr neutral mousse
http://www.strosselannat.se/mousser/neutral-mousse-100-gr.html
1,5 tsk pepparkakskryddor
5 dl grädde
1 dl vatten
 
Vispa grädden.
Blanda i pepparkakskryddorna i vattnet, blanda med moussepulvret och vänd ner grädden.
 
Chokladmousse
50 gr chokladmousse
 http://www.strosselannat.se/mousser/chokladmousse-100-gr.html
2,5 dl grädde
0,5 dl vatten

Vispa grädden.
Blanda vatten och moussepulver, vänd ner grädde,
 
Lingonsylt efter behag, täckt med marsipan och dekorerad med kristyr och juliga nonstop.

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar