måndag 21 december 2015

Nutella cheesecake

http://www.homecookingadventure.com/recipes/nutella-cheesecake

Ingrediensercirka 12-16 portioner
   
 Botten

    
250 g (ca 30 Oreo cookies), fyllning borttagen
   
80 g osaltat smör, smält
    
 Cream Cheese Fyllning
  
1 kg färskost, rumstemperatur
 
175g grädde + 2 msk kallt
 
190 g Nutella200 g socker
    
1 msk majsstärkelse
    
2 tsk vaniljextrakt
    
4 ägg, rumstemperatur
    
Nutella Topping
   
190 g Nutella
   
80 g grädde
Tillredning

    
Förbered botten. Värm ugnen till 180C.  
Ta bort fyllningen mellan Oreo kakorna och krossa dem i en matberedare. 
 Smält smöret och häll över de krossade cookies.  
Tryck ner blandningen i botten av en 26 cm springform pan (med en borttagbar botten).  
Grädda i 13-15 minuter.  
Ställ åt sidan att svalna helt.
    
Minska ugnstemperaturen till 150C.
    
 
Förbered cream cheesefyllningen.  
Kombinera socker med majsstärkelse i en skål.
    Vispa
färskosten med 1,8 dl vispgrädde tills väl kombinerat och blandningen verkar fluffig.
 (Detta är mycket viktigt)
 Tillsätt socker och blanda tills krämigt och slätt.  
Tillsätt vaniljextrakt och blanda igen tills väl kombinerat.  
Tillsätt äggen ett i taget.
    
Reserva ca 1/3 av gräddostblandningen i en separat skål. Tillsätt Nutella och 2 msk och blanda väl.
    
Häll den vita ostblandningen över den förberedda botten. Skeda försiktigt över Nutellablandning på toppen och använd en gummiskrapa för att sprida jämnt.
    
Grädda i 45-55 minuter på 150C.  
Stäng av värmen och låt det ytterligare en timme i ugnen.
    
Avlägsna och köra en vass kniv helt runt den inre kanten av formen.  
Låt det svalna helt vid rumstemperatur.
    
Förbered Nutella toppning.  
Koka upp grädde och häll över Nutella. Blanda väl och fördela det jämnt över cheesecaken.
   
Täck och låt stå i kylskåp över natten. Dekorera med några hackade hasselnötter före servering om så önskas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar