http://www.homecookingadventure.com/recipes/nutella-cheesecake
Ingrediensercirka 12-16 portioner
Botten
250 g (ca 30 Oreo cookies), fyllning borttagen
80 g osaltat smör, smält
Cream Cheese Fyllning
1 kg färskost, rumstemperatur
175g grädde + 2 msk kallt
190 g Nutella200 g socker
1 msk majsstärkelse
2 tsk vaniljextrakt
4 ägg, rumstemperatur
Nutella Topping
190 g Nutella
80 g grädde
Tillredning
Förbered botten. Värm ugnen till 180C.
1 kg färskost, rumstemperatur
175g grädde + 2 msk kallt
190 g Nutella200 g socker
1 msk majsstärkelse
2 tsk vaniljextrakt
4 ägg, rumstemperatur
Nutella Topping
190 g Nutella
80 g grädde
Tillredning
Förbered botten. Värm ugnen till 180C.
Ta bort fyllningen mellan Oreo kakorna och krossa dem i en matberedare.
Smält smöret och häll över de krossade cookies.
Tryck ner blandningen i botten av en 26 cm springform pan (med en borttagbar botten).
Grädda i 13-15 minuter.
Ställ åt sidan att svalna helt.
Minska ugnstemperaturen till 150C.
Minska ugnstemperaturen till 150C.
Förbered cream cheesefyllningen.
Kombinera socker med majsstärkelse i en skål.
Vispa färskosten med 1,8 dl vispgrädde tills väl kombinerat och blandningen verkar fluffig.
Vispa färskosten med 1,8 dl vispgrädde tills väl kombinerat och blandningen verkar fluffig.
(Detta
är mycket viktigt)
Tillsätt socker och blanda tills krämigt och slätt.
Tillsätt vaniljextrakt och blanda igen tills väl kombinerat.
Tillsätt äggen ett i taget.
Reserva ca 1/3 av gräddostblandningen i en separat skål. Tillsätt Nutella och 2 msk och blanda väl.
Häll den vita ostblandningen över den förberedda botten. Skeda försiktigt över Nutellablandning på toppen och använd en gummiskrapa för att sprida jämnt.
Grädda i 45-55 minuter på 150C.
Reserva ca 1/3 av gräddostblandningen i en separat skål. Tillsätt Nutella och 2 msk och blanda väl.
Häll den vita ostblandningen över den förberedda botten. Skeda försiktigt över Nutellablandning på toppen och använd en gummiskrapa för att sprida jämnt.
Grädda i 45-55 minuter på 150C.
Stäng av värmen och låt det ytterligare en timme i ugnen.
Avlägsna och köra en vass kniv helt runt den inre kanten av formen.
Avlägsna och köra en vass kniv helt runt den inre kanten av formen.
Låt det svalna helt vid rumstemperatur.
Förbered Nutella toppning.
Förbered Nutella toppning.
Koka upp grädde och häll över Nutella. Blanda väl och fördela det jämnt över cheesecaken.
Täck och låt stå i kylskåp över natten. Dekorera med några hackade hasselnötter före servering om så önskas
Täck och låt stå i kylskåp över natten. Dekorera med några hackade hasselnötter före servering om så önskas
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar