fredag 25 december 2015

Ris à la Malta-tårta


Kexbotten:
   200 gr digestivekex
50 gr smör, smält
1/2 tsk kanel

Kör digestivekexen i en matberedare tillsätt smält smör och kanel. Kör ihop.
Tryck ut i botten på en form med avtagbar kant ca 24 cm.
 
500 gr risgrynsgröt
2,5 dl vaniljkräm
2,5 dl grädde
5 gelatinblad
 
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter.
Vispa grädden, blanda ner vaniljkrämen och sist gröten.
Smält geltainbladen med 1 dl av grötblandningen, blanda ned i resterande grötblandning.
Häll över kexbotten och ställ in i kylen.

Fruktlager
Jordgubbskompott gjord på 400 gr frysta jordgubbar och ca 1 dl socker som fått koka ihop några minuter.
Låt svalna.
Blanda sedan ca 1 dl fruktkompott med 3 st blötlagda gelatinblad och värm tills allt är smält.
Häll försiktigt över grötblandningen. Låt stå i kylskåp till allt stelnat, tar några timmar.
Jordgubbskompotten kan säkerligen byts ut mot saftsoppa.
 
Dekorera som behagar.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar