onsdag 24 juni 2015

Blueberry Bundt Cake


Ingredienser:

7,2 dl mjöl 
1/2 tsk bakpulver 
1/4 tsk bikarbonat
225 gr smör, mjukt 
4,8 dl strösocker 
6 ägg
 2,4 dl vanlig grekisk yoghurt 
1 tsk vanilj 
1/2 tsk mandel extrakt 
1 liter färska blåbär


Glasyr
Ingredienser: 
2,4 dl florsocker 
2-3 matskedar mjölk 
1/8 tsk vaniljextrakt

Vispa samman ingredienserna i en liten skål tills den är slät.
Om glasyr är för tjock, tillsätt mer mjölk. Om det är för tunn, tillsätt mer florsocker.

Beskrivning:

För att göra kakan:Värm ugnen till 165°c
. Smörj och mjöla en stor form, och ställ åt sidan.
I en stor skål, vispa ihop mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt tills kombinerat.Vispa smör och socker tillsammans på medelhög hastighet under ca 3 minuter, eller tills lätt och luftigt.
Minska hastigheten till medel-låg. Tillsätt vanilj, mandelextrakt, och ägg (ett i taget).
Fortsätt att vispa i ca 2 minuter, skrapa ner skålens en eller två gånger, så att allt är väl blandat.
Lägg i hälften av mjölblandningen, och vispa på låg hastighet tills bara kombinerat.
Lägg i hälften av grekisk yoghurt, och vispa på låg hastighet tills bara kombinerat.
Upprepa med resterande mjölblandningen och grekisk yoghurt, vispa tills bara kombinerat.
(Övermixa inte.)
Vänd i blåbär för hand.Häll smeten jämnt i formen, och sprid toppen av smeten med en sked tills den är slät ..
Grädda i 60 till 75 minuter eller tills en tandpetare införas i närheten av centrum av kakan kommer ut ren.
Låt svalna i formen på galler i minst 30 minuter.
Vänd kakan på ett serveringsfat, och låt den svalna helt. Ringla på glasyr.Servera genast, eller lagra täckt i upp till 5 dagar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar