Krispig mjölkchokladkladdkaka
Ca 12 bitar
125 g smör
2 ¾ dl strösocker
3 ägg
4 msk kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl
2 ¾ dl strösocker
3 ägg
4 msk kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl
Krispig mjölkchokladganache
1 dl vispgrädde
200 g Toblerone, bruten i bitar
2–3 dl Rice Krispies
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, 22–23 cm i diameter, med löstagbar kant. Bröa formen med kokos eller ströbröd.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna helt i formen.
4. Krispig mjölkchokladganache: Koka upp vispgrädden
i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen smälta i eftervärmen.
Rör om till en slät smet.
5. Låt chokladganachen svalna helt och stelna något
innan du rör ner Rice Krispies-flingorna. Om du rör ner dem för tidigt
kan de bli sega av den blöta chokladen. Bred ut ganachen på kladdkakan
och låt den stelna helt. Skär kakan i bitar med en vass kniv.
Orginalrecept kommer härifrån:
http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/krispig-mjolkchokladkladdkaka/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar