söndag 24 maj 2015

Färgglada Brownies


 
 
Totalt Tid: 35 minuter
 
Ingredienser:

För brownies1
75 gr smör, smält
 
2 stora ägg
2,4 dl
 strösocker
1,6 dl
 ljus farinsocker, packad
 
2 msk kaffe eller vatten
 
2 tsk vaniljextrakt
1,8 dl kakao
 
1 tsk snabbkaffe
 
1,8 dl mjölFör Ganache
3,5 dl choklad chips
 
1,2 dl grädde
2,4 dl mini nonstop eller M&M
Beskrivning:1.Värm ugnen till 175°c
.Fodra en rektangel bakform med bakplåtspapper ställ åt sidan.2.I en mikrovågsugnssäker skål, smält smör.3.Tillsätt ägg, socker, kaffe, vanilj, och vispa för att kombinera.4.Tillsätt kakaopulver, snabbkaffe, och vispa tills fri från klumpar och är smidig. Det kan ta några minuter.5.Tillsätt mjölet och rör om tills det bara är kombinerat, överarbeta inte.
6.Häll smeten i formen och jämna till.
Grädda i 25 till 29 minuter, eller tills toppen har just satt sig och en tandpetare införd i mitten kommer ut ren.
Låt brownies svalna helt i pannan.
Medan brownies svalnar, gör ganachen.7. Värm grädden och häll ner chokladen, låt stå några minuter och rör sedan slätt..8. Häll ganachen över den svalnade kakan. .
Bred ut över hela kakan.9.Strö på nonstop, täck med plast och låt stå i kylen i minst 2 timmar.
  Brownies håller 1 vecka vid rumstemperatur, under 2 veckor i kylskåpet, och upp till 6 månader i frysen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar