torsdag 14 maj 2015

Nutella Bundt Cake


 
 
Nutella Bundt Cake
 
Ingredienser:
6,5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
225 gr saltat smör, rumstempererat
4,8 dl socker
4 ägg, rumstempererade
2,4 dl Nutella
2,4 dl mjölk
 
Ugn:175°c
Smör och mjöla en stor kakform.
Blanda ihop mjöl och bakpulver i en skål.
Vispa smör och socker vitt och fluffigt, ca 3 minuter.
Tillsätt ett ägg i taget och sedan nutella.
Häll i hälften av de torra ingredienserna och hälften av mjölken och blanda bara precis ihop smeten.
Blanda sedan ner de sista mjölet och mjölken och blanda ihop.
Häll i formen och fördela jämnt.
Baka i ca 45-55 minuter
(min kaka behövde dock 1 timme och 20 minuter i ugnen med ugnsfolie ovanpå)
Låt kakan svalna helt, pudra sedan florsocker ovanpå om så önskas.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar