Pistachio Shortbread Cookies
ca 21 kakor
Vad du behöver
• 225 gr osaltat smör, vid rumstemperatur
• 1,2 dl strösocker
• 1 tsk rent vaniljextrakt
• 4,2 dl mjöl
• 0,6 dl majsstärkelse
• 2,4 dl hela pistagenötter
Instruktioner
1.Ställ ugnen till 175°c
2.Vispa smör och socker.
3.Tillsätt vanilj.
4.Rör ihop samman mjöl och majsstärkelse. Blanda i smör och socker, tills det bildar en deg.
5.Rör i pistagenötter och se till att du får dem väl fördelade i degen.
6.Häll ut degen på ett ark plastfolie och forma den till en korv, omkring 2o-25 cm lång.
ca 21 kakor
Vad du behöver
• 225 gr osaltat smör, vid rumstemperatur
• 1,2 dl strösocker
• 1 tsk rent vaniljextrakt
• 4,2 dl mjöl
• 0,6 dl majsstärkelse
• 2,4 dl hela pistagenötter
Instruktioner
1.Ställ ugnen till 175°c
2.Vispa smör och socker.
3.Tillsätt vanilj.
4.Rör ihop samman mjöl och majsstärkelse. Blanda i smör och socker, tills det bildar en deg.
5.Rör i pistagenötter och se till att du får dem väl fördelade i degen.
6.Häll ut degen på ett ark plastfolie och forma den till en korv, omkring 2o-25 cm lång.
Packa in den i plasten och forma smidigt det till en enhetlig slät form, snurra ändarna på plastfolien.
7.Förvara i kyl minst 3 timmar, eller över natten.
8.Skär degen i ca 1 cm skivor och lägg på ett bakplåtspapper på bakplåt. Tunnare skivor kommer bli krispigare, och tjockare blir mer smöriga och mjuka.
9. Baka i ca 10 minuter, kanske lite längre för tjockare. Kakorna kommer fortfarande att vara bleka och mjuka, men kommer stelna när de svalnat.
10. Låt svalna på plåten.
7.Förvara i kyl minst 3 timmar, eller över natten.
8.Skär degen i ca 1 cm skivor och lägg på ett bakplåtspapper på bakplåt. Tunnare skivor kommer bli krispigare, och tjockare blir mer smöriga och mjuka.
9. Baka i ca 10 minuter, kanske lite längre för tjockare. Kakorna kommer fortfarande att vara bleka och mjuka, men kommer stelna när de svalnat.
10. Låt svalna på plåten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar