söndag 25 januari 2015

Brown Butter M&M Cookies





Brown Butter M & M Cookies

Ingredienser
6 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk havssalt
115 gr + 115 gr smör
2,4 dl + 2 msk farinsocker
1,2 dl socker
2 tsk vanilj
2 stora ägg, rumstemperatur
2,5-5 dl M & M

Instruktioner
1.Värm ugnen till 175°c
2.Lägg bakplåtspapper på 2 plåtar. I en medelstor skål vispa samman mjöl, bakpulver och havssalt; sätt åt sidan
3.Place 115 gr smör i en liten kastrull på medelhög värme och koka i ca 2 minuter - under ständig omrörning- tills smöret har brynts. Ta bort från värmen och rör i resten av smöret; vispa tills helt slät. Placera skålen i kylskåp eller frys och för smöret tillbaka till rumstemperatur när smöret stelnat helt. * Du vet smöret i rumstemperatur när du trycker ett finger i toppen och det blir en liten fördjupning av ditt finger.
4.När smöret är rumstempererat....
5.Tillsätt socker och vanilj till det brynta smör och vispa tills ljuset och fluffigt; ca 2 minuter 
Tillsätt äggen och vispa snabbt -  cirka 30 sekunder - tills de bara kombineras.
Låt blandningen vila i 5 minuter, vispa sedan äggen i ytterligare 30 sekunder. Vänd ner mjölblandningen och sedan försiktigt M&M, spara evt några stycken som trycks i kakorna när de kommit ut ur ugnen.
6. Rulla bollar ca 3 msk stora av degen, placera sedan på beredd plåt (se till att lämna tillräckligt med utrymme i mellan varje kaka för spridning) . Fortsätt tills hela degen har rullats.
Placera i ugnen och grädda i 11-13 minuter, eller tills gyllene i kanterna men fortfarande mjuka i mitten.
Tryck ytterligare M&M ovanpå kakorna direkt efter att ha tagit plåten från ugnen, om så önskas.
7. Låt cookies svalna på plåt.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar