tisdag 9 december 2014

Pepparkakstårta

 
 
 


                                                               Tårtbotten
Till en form på ca 26 cm behövs:
6 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 1/2 msk potatismjöl
1/2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskryddor

1. Vispa ägg och socker, ca 10 minuter.
2. Blanda mjöl, potatismjöl, pepparkakskryddor och bakpulver och sikta ner i smeten, blanda försiktigt.
3. Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten.
4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter i 175 grader.
5. Ta ut och låt svalna.
 
Gräddkräm:
5 dl vispad grädde
5 dl vaniljkräm
Kan smaksättas med apelsin
 
Blåbärssylt
Täckt med sugarpaste
Dekorationer i modelleringschoklad
Pudrad med florsocker och lite kakao
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar