Ingredienser:
225 gr smör rumstempererat
2,4 dl socker
1 tsk vanilj
2 st ägg
7,2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 msk Matcha pulver
1.Vispa ihop smör och socker tills vitt och fluffigt.
2.Tillsätt ägg och vanilj.
3.Tillsätt mjöl och bakpulver blandat.
4.Dela degen i två ika stora bitar, plasta in den ena och lägg i kylen.
5.Tillsätt matchapulvret till den degbiten som är kvar, blanda väl.
6.Plasta in och lägg i kylen i minst 20 minuter.
7.dela varje degbit i ytterligare två bitar. Kavla ut varje bit till en avlång platta.
8.Lägg en vit degplatta på en grön och en grön platta på en vit.
9.Försök få den så fyrkantig som möjligt, rulla ihop till två rullar och plasta in dessa..
10.Placera i kylen minst 1 timme.r.
11.Sätt ugnen på 175 °c.
12.Ta ut degrullarna från kylen, skär i ca 0,5 cm tjocka skicor och lägg på plåt.
13.Baka i 12-14 minuter.
14.Låt svalna.
225 gr smör rumstempererat
2,4 dl socker
1 tsk vanilj
2 st ägg
7,2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 msk Matcha pulver
1.Vispa ihop smör och socker tills vitt och fluffigt.
2.Tillsätt ägg och vanilj.
3.Tillsätt mjöl och bakpulver blandat.
4.Dela degen i två ika stora bitar, plasta in den ena och lägg i kylen.
5.Tillsätt matchapulvret till den degbiten som är kvar, blanda väl.
6.Plasta in och lägg i kylen i minst 20 minuter.
7.dela varje degbit i ytterligare två bitar. Kavla ut varje bit till en avlång platta.
8.Lägg en vit degplatta på en grön och en grön platta på en vit.
9.Försök få den så fyrkantig som möjligt, rulla ihop till två rullar och plasta in dessa..
10.Placera i kylen minst 1 timme.r.
11.Sätt ugnen på 175 °c.
12.Ta ut degrullarna från kylen, skär i ca 0,5 cm tjocka skicor och lägg på plåt.
13.Baka i 12-14 minuter.
14.Låt svalna.
http://blommi.com/green-tea-swirl-cookies-great-food-blogger-cookie-swap/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar