söndag 16 november 2014

Pepparkaksrulltårta



 
Pepparkaksrulltårta
3 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskryddor
2 msk fil eller yoghurt
 

Fyllning:

100 gr vit choklad
100 gr Philadelphiaost
2 dl grädde
 

 

Smält (vit choklad, låt svalna lite.

Vispa ihop Philadelphiaost och grädde.

Blanda ner chokladen.

 

Vit marsipan.



             Tillagning                

1. Sätt ugnen på 250°.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda de torra ingredienserna väl. Rör ned dem i ägg- och sockerblandningen. Rör till sist ned filmjölken eller yoghurten.
4. Bred ut smeten på bakplåtspapper som ligger på plåt.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min.
6. Vänd rulltårtan på ett rent bakplåtspapper. låt svalna.
7. Vispa grädden, bred ut fyllningen på rulltårtan, spara lite till utsidan om du skall täcka den med marsipan.. Rulla ihop och lägg i kylen.

Dekorera efter önskemål.
 
Förra årets rulltårtor:
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar