Tårtbotten
Till en form på ca 26 cm behövs:
6 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl (1.5 dl vetemjöl och 0.5 dl kakao om man vill ha chokladbotten)
2 dl vetemjöl (1.5 dl vetemjöl och 0.5 dl kakao om man vill ha chokladbotten)
2 1/2 msk potatismjöl
1/2 tsk bakpulver
1. Vispa ägg och socker, ca 10 minuter.
2. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ner i smeten, blanda försiktigt.
3. Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten.
4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter i 175 grader.
5. Ta ut och låt svalna.
1/2 tsk bakpulver
1. Vispa ägg och socker, ca 10 minuter.
2. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ner i smeten, blanda försiktigt.
3. Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten.
4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter i 175 grader.
5. Ta ut och låt svalna.
Hallonmousse enligt förpackningen:
Nougatkräm:
4 dl grädde
100 gr Nougat i mindre bitar.
1 gelatinblad
100 gr Nougat riven (förvaras i kyl innan rivning)
Värm grädden och häll i 100 gr nougat och rör tills allt smält.
Rör ner gelatinbladet.
Förvara minst 4 timmar i kylen, helst över natten.
Vispa sedan krämen och rör ner riven nougat.
Glasskräm att spackla och spritsa med:
2,5 dl vispad grädde
2,5 dl vaniljkräm
Blandas ihop.
Hallonsylt som "spegel"
Riven Nougat som dekoration.
Ljusbrun marsipan på sidorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar