Kexbotten:
200 gr digestivekex
50 gr smör, smält
Kör digestivekexen i en matberedare tillsätt smält smör. Kör ihop.
Tryck ut i botten på en form med avtagbar kant 24 cm.
Äppel/kanel mousse är gjord från detta pulver:
Häll moussen över kexbotten.
En tårtbottten eller 4 st vaniljmuffins.
Lägg en tårtbotten eller bryt 4 st vaniljmuffins i bitar och fördela över moussen.
Äppelkompott:
2 st äpplen
0,25 dl vatten
0,25 dl socker
vaniljpulver eller kanel
Skala och skär äpplen i små fyrkanter, lägg alla ingredienser i en gryta och koks till äpplena är mjuka men inte mosiga.
Låt svalna.
Bred ut äppelkompotten i mitten av tårtan.
Bred evt lite Cold gel på för att få det blank och fint.
Glasskräm:
2,5 dl vaniljkräm
2,5 dl vispad grädde
Blandas.
Spritsa ut gräddrosetter runt tårtan.
Havreströssel:
0,5 msk smör
0,75 msk socker
0,5 dl havregryn
Smält smöret,blanda i socker och havregryn. Rör runt lite och låt det få färg.
Räcker med några minuter. Låt svalna.
Strö på gräddrosetterna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar