Vanilj och pepparkakskakor gjorde genom att först sticka ut rundlar i båda degarna sedan tar man en mindre utstickare som tex en ängel och sticker ut i varje rundel, sedan byter man bara ängel i kakorna.
Här är vaniljkakor där jag färgade en del av degen grön och smaksatte med mintessence.
Jordgubb och vaniljkakor, smaksatte en del av degen med jordgubbsessence och färgade röd med Progel.
Vaniljkakor
Ingredienser:
7 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
225 gr rumstempererat smör
2,4 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljessence
7 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
225 gr rumstempererat smör
2,4 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljessence
Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
Tillsätt ägg och vanilj.
Blanda de ihop bakpulvret och mjölet.
Blanda ner mjöl/bakpulver lite i taget så att det blir en deg.
Du kanske behöver ta hjälp av händerna. Plasta in och låt ligga i kylen ca 30 minuter.
kavla ut ca 0,5 cm och tryck ut de figurer du vill ha.
Baka i 175º i ca 12-16 minuter.
Låt svalna på plåten.
Dekorera.
Väldigt bra deg som håller formen.
Tillsätt ägg och vanilj.
Blanda de ihop bakpulvret och mjölet.
Blanda ner mjöl/bakpulver lite i taget så att det blir en deg.
Du kanske behöver ta hjälp av händerna. Plasta in och låt ligga i kylen ca 30 minuter.
kavla ut ca 0,5 cm och tryck ut de figurer du vill ha.
Baka i 175º i ca 12-16 minuter.
Låt svalna på plåten.
Dekorera.
Väldigt bra deg som håller formen.
Pepparkakor
11,8 dl mjöl
1 påse pepparkakskryddor
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
225 gr smör
2,36 dl socker/farin
1 stort ägg
2,36 dl sirap
2 msk vitvinsvinäger
Blanda mjöl, kryddor, bakpulver och salt i en skål.
Vispa ihop smör och socker tills väl blandat, tillsätt ägget och vispa tills det blir fluffigt ca 1-2 minuter.
Rör ner sirap och vitvinsvinäger, blanda väl.
Blanda ner mjöl- och kryddblandningen, är lättast med hjälp av händerna. Plasta in och låt ligga i kylen i minst 3 timmar.
Kavla ut och tryck ut valfria kakor, baka av i 190 grader 8-10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar