Italienska mandelkakor grundrecept
Italienska mandelkakor med saffran
Hasselnötskakor
Italienska mandelkakor ca 30 st
1,6 dl strösocker
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk mandel extrakt (byt till hasselnötsarom till
hasselnötskakorna eller hoppa över)
(Tillsätt 1 tsk Saffransarom till Saffransmandelkakorna)
5,9 dl vetemjöl
2,4 dl mandelmjöl (eller mald mandel) (eller hasselnötsmjöl)
5,9 dl vetemjöl
2,4 dl mandelmjöl (eller mald mandel) (eller hasselnötsmjöl)
Evt florsocker till pudring
1.Värm ugnen till 175 °c. Lägg bakplåtspapper på två plåt.
2.Vispa smör och socker tillsammans tills ljust och fluffigt. Tillsätt vanilj och mandelextrakt och blanda. (Tillsätt saffransarom)
3.Tillsätt mjöl och mandelmjöl. Blanda väl.
4.Ta en rågad matsked av degen och rulla den till en liten boll, degen skall vara lite smulig. Tryck ner något med baksidan av en sked.
5.Tryck evt en mandel (eller hasselnöt) på toppen av varje kaka.
6.Baka i ca15 minuter.
7.Pudra med florsocker medan de är varma.
8. Låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar