Kexbotten:
220 gr Digestivekex
100 gr smält smör
Lägg bakplåtspapper i botten på en form 20x30 cm.
Kör digestivekexen till fina smulor i en matberedare.
Blanda med det smälta smöret.
Tryck ut i botten på formen.
Baka i ca 8 minuter 175°c och sänk ugnen till 150 °c
Till fyllningen:
500 gr färskost, rumstemperatur
2,4 dl strösocker
Två stora ägg
En stor äggula
1 vaniljstång, delad och skrapade eller vaniljsocker
1/2 tsk fint havssalt
För brulee täcket:
1/4 dl strösocker
.
Till fyllningen:
Placera creme cheese i skål och vispa tills slätt. Tillsätt socker, ägg, äggula, vanilj, och salt och vispa tills väl blandat och smidigt.
Häll blandningen i den förberedda formen. Grädda 30 minuter tills fast men överbaka inte.
Låt svalna helt i formen. Plasta in och kyl minst 2 timmar. Skär sedan i passande rutor.
Strö sedan socker på varje ruta och bränn med en brännare till gyllenbrunt. Förvaras i kylskåp.
500 gr färskost, rumstemperatur
2,4 dl strösocker
Två stora ägg
En stor äggula
1 vaniljstång, delad och skrapade eller vaniljsocker
1/2 tsk fint havssalt
För brulee täcket:
1/4 dl strösocker
.
Till fyllningen:
Placera creme cheese i skål och vispa tills slätt. Tillsätt socker, ägg, äggula, vanilj, och salt och vispa tills väl blandat och smidigt.
Häll blandningen i den förberedda formen. Grädda 30 minuter tills fast men överbaka inte.
Låt svalna helt i formen. Plasta in och kyl minst 2 timmar. Skär sedan i passande rutor.
Strö sedan socker på varje ruta och bränn med en brännare till gyllenbrunt. Förvaras i kylskåp.
Orginalrecept hittar du här:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar