Jag gjorde ingen glasyr utanpå utan nöjde mig med fyllningen inuti. Lättare att ta med på utflykt då detta var syftet.
• 7,5 dl strimlade morötter
• 2 dl socker
• 2,4 dl rapsolja
• 3 ägg
• 4,8 dl mjöl
• 2 tsk bakpulver
• 2 tsk malen kanel
• 1 tsk salt
• 1,2 dl hackade pekannötter
• Fyllning:
• 2 dl socker
• 2,4 dl rapsolja
• 3 ägg
• 4,8 dl mjöl
• 2 tsk bakpulver
• 2 tsk malen kanel
• 1 tsk salt
• 1,2 dl hackade pekannötter
• Fyllning:
• 1 paket 225 gr Philadelphiaost, mjukt
• 0,6 dl socker
• 1 ägg
• 0,6 dl socker
• 1 ägg
• I en stor skål, vispa ihop morötter, socker, olja och ägg tills väl blandat. I en stor skål, kombinera mjöl, bakpulver, och kanel, gradvis rör ner i morotsblandningen tills väl blandat. Rör i pekannötter. Häll 2/3 av smeten i en smord och mjölad sockerkaksform.
• I en liten skål, vispa Philadelphiaost och socker tills slätt. Vispa i ägget. Skeda över smeten. Toppa med resterande smet.
• Grädda i 175 ° i 55-60 minuter (min fick stå inne i 1 timme och 20 minuter innan jag var nöjd) eller tills provsticka är ren. Låt svalna i formen i 10 minuter innan du tar bort formen och låt svalna helt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar