söndag 4 augusti 2013

Gifflar med Nutella & creamcheese

Gifflar med Nutella och creamcheese

Ingredienser

40 Stycken
50 gr jäst
125 gr smör
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 dl socker
1,4-1,5 l vetemjöl
Fyllning:
Nutella & Phildelphiaost 200 gr + 200 gr
Ugn: 250 grader

Tillagning

  1. Dela sönder jästen i en köksmaskin.
  2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölk och låt allt bli 37 grader.
  3. Rör ut jästen med degspadet.
  4. Tillsätt salt, socker och nästan allt mjöl.
  5. Spara lite till utbakningen.
  6. Arbeta ihop till en smidig deg.
  7. Jäs under bakduk i ca 30 minuter.
  8. Tag upp degen på mjölat bakbord.
  9. Dela i 5 delar och rulla till stora bollar.
  10. Kavla ut till en rund pizza och dela varje degplatta i 8 delar.
  11. Lägg på fyllning på den breda delen.
  12. Rulla ihop från den breda delen och tänj på degen så att den blir fast hoprullad.
  13. Lägg på plåt med bakpapper med snibben på undersidan.
  14. Låt jäsa ca 30 minuter.
  15. Pensla evt. med uppvispat ägg och baka i ugnen i 6-8 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar