Gifflar med Nutella och creamcheese
Ingredienser
40 Stycken
50 gr jäst
125 gr smör
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 dl socker
1,4-1,5 l vetemjöl
Fyllning:
Nutella & Phildelphiaost 200 gr + 200 gr
Ugn: 250 grader
Tillagning
- Dela sönder jästen i en köksmaskin.
- Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölk och låt allt bli 37 grader.
- Rör ut jästen med degspadet.
- Tillsätt salt, socker och nästan allt mjöl.
- Spara lite till utbakningen.
- Arbeta ihop till en smidig deg.
- Jäs under bakduk i ca 30 minuter.
- Tag upp degen på mjölat bakbord.
- Dela i 5 delar och rulla till stora bollar.
- Kavla ut till en rund pizza och dela varje degplatta i 8 delar.
- Lägg på fyllning på den breda delen.
- Rulla ihop från den breda delen och tänj på degen så att den blir fast hoprullad.
- Lägg på plåt med bakpapper med snibben på undersidan.
- Låt jäsa ca 30 minuter.
- Pensla evt. med uppvispat ägg och baka i ugnen i 6-8 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar