söndag 2 juni 2013

Rabarber & hallonpaj

Receptet kommer ur boken The Artful pie.
Pajdeg:
7,6 dl vetemjöl
225 gr smör kallt
8-10 msk väldigt kallt vatten
 
Fyllning:
2,5-3,8 dl socker beroende på surhetsgrad hos rabarbern
0,7 dl mjöl
7,5 dl rabarber skurna i mindre bitar
7,5 dl frysta hallon
1 msk smör
 
Ugn: 200 °c
 
Kör snabbt ihop det kalla smöret (i små bitar) med mjölet, när det är smuligt tillsätt vatten och kör
tills det är en deg, överarbeta inte.
Platta ut och plasta in och låt vila i kylskåp.
 
Kavla ut och fodra en pajform som är ca 25 cm. Låt vila i kyl medan du gör pajfyllningen.
 
I en stor skål vispa ihop mjöl och socker, tillsätt rabarber och hallon och se till att allt blir täckt med mjölblandningen.
Häll fyllningen i pajskalet.
Klicka över 1 msk smör.
Dekorera med mer deg.
Sätt in i ugnen och baka tills gyllenbrun ca 1 timme.
Låt svalna i minst 2 timme innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar