tisdag 21 maj 2013

Melonrulltårta





                                                 Pate decor till mönstret
 
1 Äggvita 35 gr
40 gr mjöl
30 gr socker
30 gr smör rumstempererat
Grön pasta eller gelfärg
 
Rör ihop och färga evt med valfri livsmedelsfärg, jag använde Progel som var riktigt smidiga att använda.
Sen kan du spritsa eller stencilera olika mönster på ett bakplåtspapper eller silikonmatta. Lägg i frysen i 10 minuter, detta måste göras annars riskerar du att smeta ut ditt mönster.
 
Rulltårta
4 ägg
120 gr vetemjöl
120 gr socker
lite salt
 
Ugn 170°c
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, sikta ner mjöl och blanda ner det och lite salt i smeten. Färga med grön livsmedelfärg. Häll över mönstret som du gjort och sprid ut jämt över hela plåten. Baka i ca 10 minuter, strö lite socker på och vänd sockerkakan med hjälp av ytterligare en kall plåt. Låt kallna och dra försiktigt av pappret.
 
Melonmousse
1 dl melonsaft från en vattenmelon, kör i mixer och sila bort större bitar.
100 gr neutralt moussepulver
150 gr grekisk yoghurt
3,5 dl grädde
Melonessence
Röd pasta eller gelfärg
Mörka choklad chip som melonkärnor
 
Vispa grädde och yoghurt, blanda melonsaften med moussepulvret. Tillsätt essence och röd livsmedelsfärg. Vänd ner gräddyoghurten och blanda tills väl blandat.
Fyll sedan rulltårtan beroende på hur du vill att slutresultatet skall bli. Jag gjorde en vanlig och en som är utan snurr inuti. Strö på mörka choklad chip som kärnor och rulla ihop. Plasta in och låt stå helst över natten för att stelna. Skär i passande skivor,
 
Inspiration fick jag härifrån men valde att göra min egen version:

2 kommentarer: