220 gr Digestivekex
100 gr smält smör
Cheesecakefyllning:
700 gr Philadelphiost
1 1/4 dl socker
3 ägg
50 gr Dulche de leche eller annan kolasås
50 gr mörk choklad
Garnering:
4 msk Dulche de leche eller annan kolasås
evt lite hackade hasselnötter för dekoration på kakan
1 springform ca 23 cm
Ugn:150 °c
Lägg bakplåtspapper i botten på springformen. Kör digestivekexen till fina smulor i en matberedare.
Blanda med det smälta smöret.
Tryck ut i botten på springformen.
Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.
Vispa ihop Philadelphiaost och socker, tillsätt 1 ägg i taget och vispa mellan varje ägg.
Lägg över 1/3 smet i en annan skål ställ åt sidan.
Blanda ner 50 gr Dulche de leche i resterande 2/3 smet.
Häll detta över kexbotten.
Smält chokladen och låt svalna något, bland detta sedan med smeten du ställde undan.
Skeda försiktigt ut detta över Dulch de leche lagret och jämna till.
Vira in formen med ugnsfolie så att den blir vattentät.
Sätt den i en annan form och häll på vatten upp till 0,5 cm från kanten, detta förhindrar att cheesecaken spricker.
Baka i 35-45 minuter eller tills svagt gyllenbrun något mörkare kanter.
Den skall kännas fast men fortfarande lite lös i mitten.
Ta upp formen ur vattnet och sätt på tex galler.
Ta upp formen ur vattnet och sätt på tex galler.
Låt svalna i rumstemperatur och låt stå i kylen några timmar , helst över natten.
Ta ut den kylda cheesecaken och bred ut Dulch de leche över hela, dekorera evt med hackade hasselnötter.
I love cheesecake :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar