Orginalrecept från Mary-Anne Boermans http://timetocookonline.com/2011/09/08/melting-moments/
Melting Moments blir 12-14 dubbla kakor
250g mjöl
58g maizena
58g florsocker
250g rumstempererat osaltat smör
1 tsk vaniljextrakt
58g maizena
58g florsocker
250g rumstempererat osaltat smör
1 tsk vaniljextrakt
Ugn 180°C
- Vispa smör och florsocker vitt och fluffigt, tar minst 5 minuter.
- Tillsätt vaniljen och vispa lite till.
- Sikta mjöl och maizena ner i skålen och vispa tills alldeles slätt.
- Använd en stjärntyll i spritspåse för att sprits ut 24-28 kakor. Jag använde Wiltons 1M och gjorde lite rosor.
- Om du vill ha tydligt mönster på kakorna sätt in plåten i kylen tills de stelnat, man kan skippa detta moment.
- Baka ca 12 minuter till kanterna blivit ljust bruna. Låta kallna helt
Depression Era Buttercream Filling
Kommer bli smörkräm över men svårt att göra mindre sats.
Kommer bli smörkräm över men svårt att göra mindre sats.
125 ml mjölk
2 msk mjöl
112,5 gr osaltat smör
112.5 gr strösocker
1 tsk vaniljextrakt
2 msk mjöl
112,5 gr osaltat smör
112.5 gr strösocker
1 tsk vaniljextrakt
- Värm mjölken med mjölet under vispning till det tjocknar.
- Fortsätt bubbla under 1 minut, detta gör att mjölsmaken försvinner bättre. Ta bort från värmen.
- Täck över med något för att förhindra skinn, och låt svalna helt annars riskerar du att smöret smälter.
- Vispa smör och socker i minst 10 minuter tills vitt och fluffigt. Ju mer du vispar desto slätare smörkräm.
- Tillsätt mjölkblandningen och vaniljextrakt.
- Vispa ytterligare 10 minuter till vitt och fluffigt.
Spritsa eller bred på lite sylt på ena kakhalvan
Spritsa smörkräm på den andra kakhalvan.
Lägg ihop en halva med sylt och en halva med smörkräm, pudra evt med florsocker.
Jag la mina i kylskåp för att det skulle bli lättare att äta, ta ut dom en stund innan servering.
Mycket spröda och goda kakor, påminner om Strassburgare och smälter verkligen i munnen :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar