lördag 11 maj 2013

Beeramisu



Jag gillar att se på utländska matprogram och i Masterchef Australia för några år sen gjorde Chris Badenoch en Beeramisu jag länge tänkt testa, beställde choklad stout på Systembolaget och voila here it is. Hittade detta recept på Billy Laws blogghttp://atablefortwo.com.au/2010/02/beeramisu  men jag skippade Amaretton då Billy lagt till den själv.
 
Beeramisu (6-8 port)

Ingredienser
24 Savoiardi (Lady fingers)
2,5 dl starkt kaffe
2 ägg delade i gulor och vitor
3 msk strösocker
250 gram mascarpone 
2,5 dl chokladöl
2,5 dl vispad grädde
 

1. Kombinera chokladöl och kaffe i en skål.
2. Vispa ägg-gulor och socker tills det blivit ljusgul och fluffigt. Tillsätt Mascarpone och vispa slätt.
3. Vänd ner den vispade grädden. Vispa äggvitorna till mjukt skum och vänd försiktigt ner dessa också.
4. Doppa snabbt Savioardi kexen i chokladöl/kaffe blandningen och lägg i en form, fördela hälften av smeten, mer kex och sista smetlagret. Här kan du göra ytan slät eller så gör du ett mönster precis som jag gjort.
5. Låt stå minst 4 timmar i kylen, lägg sedan klippta remsor av bakplåtspapper i ett snyggt mönster och sikta kakao över.
 

1 kommentar: