söndag 20 mars 2011

Kokosdelikatess

Mördeg (Leilas)
Ingredienser
150 g kallt smör
4 dl vetemjöl
0.5 dl florsocker
1 st ekologiskt ägg
0.5 msk kallt vatten

Gör så här

1. Nyp ihop tärnat, kallt smör med vetemjöl och florsocker.
2. Tillsätt ägget och vattnet och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte.
3. Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.

Kokosfyllning:
200 gr kokosflingor
200 gr socker
2 st ägg
30 gr smält smör
40 gr vaniljkräm

Hallonsylt
Choklad

Sätt ugnen på 175°C
Kavla ut mördegen till ca 3 mm och lägg den i botten på en form 25x35 cm. Baka i 10 minuter, stryk på lite hallonsylt. Rör ihop kokos, socker, ägg, vaniljkräm och smält smör. Klicka ut det över hallonsylten och bre ut i ett jämnt lager. Baka i mitten av ugnen tills gyllenbrunt (glömde kolla hur länge). Skär i rutor och låt kallna innan du doppar dom diagonalt i valfri choklad . Jag använde mörk non-temp.

6 kommentarer:

  1. Låter väldigt gott det där :-)

    SvaraRadera
  2. Tack för smakproven=) De var supergoda!!! Inte för söta utan helt perfekta. Skall absolut testa dem jag med snart=) Kramis Jonna

    SvaraRadera
  3. mmm jättegoda var de,:) tack för smakprovet!
    Paulina

    SvaraRadera