söndag 13 mars 2011

Choklad och havre bars

2,36 dl mjöl
2,36 dl havregryn
1,8 dl farinsocker
115 gr mjukt smör
1 burk kondenserad mjölk
2,36 dl hackade nötter (jag tog pecan)
2,36 dl mörka choklad chip

Sätt ugnen på 175°C. Kombinera mjöl, havregryn, farinsocker och smör i en stor skål. Blanda väl, det kommer att vara smuligt. Spara ca 1 dl och tryck resten i en form med bakplåtspapper i botten 25x35 cm. Baka i 10 minuter.
Häll på hela burken kondenserad mjölk och vicka på formen så att det sprids överallt. Strö över chokladchip och nötter, tills sist den sparade havregrynsblandningen. Tryck ner lite grann. Baka i ca 25 minuter eller tills gyllenbrun. Låt kallna och skär i rutor.

Supergott:)

10 kommentarer:

  1. Åh, det så utrolig godt ut!

    M:)

    SvaraRadera
  2. Vattnas i munnen!!=) Kramis Jonna

    SvaraRadera
  3. Det ser verkligen jättegott ut det där :) !!

    SvaraRadera
  4. Ja, jättegoda ser de ju ut att vara! :-)

    SvaraRadera
  5. Tack ännu en gång för ett supergott och superlätt recept! Jag bakade dessa igår kväll, du är så duktig!

    SvaraRadera
  6. Kan inte annat än att hålla med de övriga, det ser otroligt gott ut... som allt du bakar.

    SvaraRadera
  7. 2,36? Udda mått.....

    Säkert gott om man får till det

    SvaraRadera