söndag 12 december 2010

Muminhuset är färdigt
Detta är årets pepparkakshus hemma hos oss. Lite knepigt att få ihop framförallt taket men när man gjorde huset för sig och taket också och sen satte ihop dom gick det bättre. Jag är nöjd:)

 Sen var det historien om varför Hattifnattarna bara är 2 st istället för 3. Jag gjorde alla figurer inklusive pappan och 3 Hattifnattar på torsdagen. Hattifnattarna var färdigdekorerade och låg på kökbordet för att torka, mannen skulle borra upp en TV i köket , ställde borren på bordet som trillar på Hattifnattarna och krossar huvudet på den ene. Ingen panik vi skulle ändå baka nya pepparkakor nästa dag, vilket vi gjorde.
På lördagsmorgonen låg de färdigdekorerade nya Hattifnattarna och bla Muminpappan i sin fina svarta hatt på köksbordet (var får man plats med dom annars?) Jag hade placerat de kakor jag var mest rädd om närmast de största barnen som brukar kunna hålla reda på sina armar bättre än de yngsta (Stupid silly me)
Vilket resulterar i att äldsta dottern lyckas spilla ut sitt kaffe och formligen dränker Muminfigurerna, Morran, Muminpappan, nya Hattifnattarna och Mumintrollet. Vi hade gjort extra av Morran och Mumintrollet så de gick att ordna nya men jag fick ta de gamla Hattifnattarna och bryta bort den som inget huvud hade och använda den. Muminpappan däremot is no more.
Kanske därför de övriga Mumintrollen ser lite sorgsna ut.

10 kommentarer:

 1. Oj grymt coolt muminhus! Såå trist att några gick sönder, surt när det ju ligger en del jobb bakom. Men riktigt snyggt som sagt! Du har fått till färgerna väldigt bra måste jag säga - imponerad av att du orkat allt pill :-)

  SvaraRadera
 2. Vilket ursnyggt muminhus, har också de formarna för att göra det pepparkakshuset och muminfigurer hemma, får se om jag hinner göra ett i år

  SvaraRadera
 3. Lilla My ser lite förargad ut så hoppas hon satt skräck i familjemedlemmarna till en annan gång du har ett pilligt o speciellt projekt på gång!! Jag är stum av beundran över ditt mästerverk!! Verkligen snygg färg på huset!! Bra jobbat=)Kram Jonna

  SvaraRadera
 4. Vilket jobb som ligger bakom detta! Sorglig historia om muminpappan, hoppas han mår bättre nästa år så han kan vara med :)

  SvaraRadera
 5. Åhh va fint!!! Finaste jag sett!

  SvaraRadera
 6. Oh my god! Vilket pepparkakshus!

  SvaraRadera
 7. Oj vad fint! Måste tagit jättelång tid att göra!? :)

  SvaraRadera
 8. Wow, vad fint det blev. Jag har aldrig gjort något eget pepparkakshus, men det verkar svårt att få ihop alla delar.

  SvaraRadera
 9. Wow, så flott! Jeg er imponert! Har ikke fått laget noe pepperkakehus i år. Men neste år skal det bli, men vet ikke om jeg får til et så flott ett.

  SvaraRadera