torsdag 16 december 2010

Varm choklad på pinne











Varm choklad på en pinne är enkelt att göra.
Ta valfri choklad såsom mörk, mjölk, vit, jordgubb, apelsin, cappuccino, karamell eller din favoritchoklad.
Här har jag tagit jordgubbschoklad, mörk choklad med kaffepulver, vit choklad med krossad polkagris, mjölkchoklad och apelsin med lite kanel.
Det går att blanda med apelsinskal, pepparkakskryddor, kardemumma eller andra torra saker.
Jag tycker att ca 30-40 gr till 2 dl varm mjölk blir bra.
Man smälter bara chokladen och blandar med vad man nu vill ha, häller i passande små plastskålar. Låt stå i kylen en stund så trillar inte pinnarna som de annars gör. Doppa formen i varmt vatten för att få ut dom ur formen. Häll 2 dl varm mjölk till en pinne och vänta tills chokladen smält.
Voila!

5 kommentarer:

  1. Blir betydligt billigare än de man köper i affären :-)

    SvaraRadera
  2. Åh, vad smart. Jag har köpt en gång, men tyckte det var väldigt dyrt. Ska självklart testa detta. :-)

    SvaraRadera
  3. Snitsigt! Har också köpt en gång i affären och det var ju väldigt dyrt. Och det är ju roligare att göra själv dessutom!

    SvaraRadera
  4. Genialt! Dette har jeg aldri sett før, for en morsom ting!

    M:)

    SvaraRadera
  5. Lite kul detta ju=)Kram Jonna

    SvaraRadera