torsdag 30 december 2010

Morgondagens dessert: Nutella-semifreddo


Detta är vår dessert imorgon: Nutella-semifreddo. Tror att Leila är recept-uppfinnare till denna och jag har gjort den några gånger och ändrat den lite grann.

Nutella-semifreddo

100 gr mandelspån
1 pkt marängbottnar (2 st)
4 st ägg
2 msk socker
5 dl vispgrädde
1/2-1 burk Nutella

Rosta mandeln (jag pallade inte) i en torr stekpanna eller i ugnen 200 gr, låt kallna. Grovkrossa en marängbotten och lägg den andra i botten på en form med löstagbar botten. 
Separera vitorna från gulorna. Vispa vitorna till fast skum med 2 msk socker.
Vispa gulorna för sig med 1 msk socker.
Vispa grädden för sig.
Vänd försiktigt ihop, vitor, gulor, grädde, den krossade marängbotten och 2/3 mandelspån.
Ringla ner så mycket Nutella du vill ha (jag tog ungefär halva, i receptet står det en hel burk men det blir för mycket för min smak) är det tjock värm den lite i micron.
Häll smeten över marängbotten i formen.
Jag hällde på de sista mandelspånen och lite mer Nutella.
Frys in minst 4 timmar. Fryser du den helt låt den stå i kylen 1/2 timme innan servering.
Går bra att äta som den är men lite bär eller bärsås friskar upp det hela.



5 kommentarer:

  1. Det var ju en mumsig nyårshistoria ni skall gotta er i=) Skulle jag kunna göra till min födelsedag!! Kram Jonna=)

    SvaraRadera
  2. Gud vad gott! Önskar dig ett Gott Nytt År!

    SvaraRadera
  3. Så mumsigt det låter, vill passa på att önska Gott Nytt År

    SvaraRadera
  4. Ojoj så den ser god ut! :-) Gott nytt år!

    SvaraRadera