torsdag 18 november 2010

Rabarber/bärpaj med kokos


Fyllning:
1 liter (ca 500 g) rabarber och blandade bär
0,5-1 dl socker
2 tsk vetemjöl
Degtäcke:
2 ägg
1 dl socker
100 gr smält smör
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl kokos
1 1/2 dl vetemjöl
Skala rabarbern,dela den i småbitar. Lägg rabarber och bär i en pajform.
Blanda socker och potatismjöl och strö blandningen över rabarber och bär.
Täck formen med folie och grädda 15-20 minuter mitt i ugnen 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt,tillsätt smält,avsvalnat smör,rör i de torra ingredienserna.
Bred smeten över rabarber och bär och grädda 25-30 minuter i 175 grader.
Servera med vaniljsås eller vad du gillar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar