torsdag 18 november 2010

Bärpaj med vitchokladkräm


Mycket enkelt och mycket gott:)
Botten:
150 gr smör
1/2 dl socker
2 1/2 dl havregryn
2 1/2 dl vetemjöl
Ugn 200 grader
Smält smöret och låt svalna.
Blanda socker,havegryn och vetmjöl. Vänd ner det i smöret.
Tryck ut degen i en smord form med löstagbar kant.
Grädda mitt i ugnen tills det får lite färg ca 15-17 minuter.
Låt svalna.
Chokladfyllningen:
1,5 dl grädde
150 gr vit choklad
150 gr philadelphiaost
Valfria bär.
Koka upp 1/2 dl grädde
Blanda ner chokladen (i mindre bitar) och rör tills allt smält. Låt svalna.
Vispa resten av gräddenoch blanda ner den och philadeplhiosten i gräddchokladen. 
Rör ihop tills det blir slätt.
Häll i pajskalet och ställ i kylen för att stelna.
Lägg sedan en stor mängd valfria bär (jag hade jordgubbar,smultron och blåbär) ovanpå och evt riven choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar