lördag 6 november 2010

Bärcupcakes


Bärmuffins
Ca 14 st
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl socker
1 stort ägg
1 dl olja
200 gr frysta bär
1 dl fet mjölk
1/2 tsk salt
200 grader
Tina bären,det går bra att värma i en micro om du glömt att ta ut dom för att tina.
Kör dom i en mixer tills de blivit puré. Rör ihop.
Blanda vetemjöl,bakpulver,vaniljsocker,socker och salt i en skål.
I en annan skål blanda ägg,olja,puré och mjölk. Vispa ihop.
Rör ihop alltsammans i en skål tills det blivit blandat.
Fyll i pappersformar som placerats i en muffinsplåt.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Jordgubbsfrosting:
3 dl grädde
150 g philadelpiaost eller annan cream cheese
150 gr jordgubbstopping
Jordgubbsblossum eller valfritt strössel.
Blanda grädde,cream cheese och jordgubbstopping.
Vispa ihop tills det blir tjockt och spritsbart.
Spritsa på cupcakesen och dekorera med jordgubbsblossum och valfritt strössel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar