Chokladcupcakes
Ca 14 st
3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil (jag använder grekisk yoghurt)
2 msk kallt kaffe (bytte mot vatten)
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakaopulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil (jag använder grekisk yoghurt)
2 msk kallt kaffe (bytte mot vatten)
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakaopulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.
Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Smält chokladen (t.ex. i micron) och vänd ner i smeten.
Placera ut muffinsformar på plåt 12 stora och fyll formarna till 2/3.
Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter. Låt svalna.
Oreofrosting:
4,5 dl grädde
150 gr philadelphiaost
6 st oreocookies i smulor
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 msk florsocker
Oreohalvor till dekoration
Blanda grädde och philadelphiaost.
Blanda ner vaniljsocker och florsocker.
Vispa tills det blir tjockt och spritsbart.
Vänd ner kaksmulorna.
Spritsa på cupcaksen och dekorera med oreohalvorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar