tisdag 16 december 2014

Brownie & Nutella paj

Brownie & Nutella paj
Ugn: 175°c
Mördeg:
170 gr smör
125 gr florsocker
1 ägg
1/4 tsk bakpulver
335 gr mjöl


Kör ihop de 4 första ingredienserna, sen tillsätt allt mjöl på en gång, kör ihop tills blandat. Kör inte längre än nödvändigt.
Låt ligga i kyl 30 minuter.
Fodra en pajfrom 26 cm med pajdegen och ställsedan in i kylen igen.
Kakdeg

115 gr kallt smör
1,2 dl socker
1 st ägg
1 tsk vaniljextrakt
3,6 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Blir massa kakdeg över så hälften är tillräckligt men kan bakas ut till kakor.
Köres ihop snabbt till en deg som förvaras i kyl medan brownie-fyllningen görs.
Brownielager:
1,6 dl mjöl
1,2 dl kakao
1 tsk espressopulver
2/8 tsk bakpulver
60 gr smält smör
1,2 dl socker
1,2 dl farinsocker
2 st ägg
1 tsk vanilj
1,2 dl Nutella
Vispa ihop socker, farin och smält smör. Rör ner ägg och vanilj, vänd sedan ner de torra ingredienserna som blandats först i separat skål.
Häll ner i det kylda pajskalet.
Värm Nutellan något i micron, Sprid ut över brownielagret.
Smula över kakdeg men täck inte hela tårtan.
Baka i ca 30 minuter, låt svalna i formen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar