Vad du behöver:
• 3 ägg
• 1 tsk vanilj
• 3 1/2 dl socker
• 170 gr färsk spenat
•1,8 dl olja
• 2 msk citronsaft
• 4,8 dl mjöl
• 3 tsk bakpulver
• 1/2 tsk salt
Cream cheese frosting:
• 3 ägg
• 1 tsk vanilj
• 3 1/2 dl socker
• 170 gr färsk spenat
•1,8 dl olja
• 2 msk citronsaft
• 4,8 dl mjöl
• 3 tsk bakpulver
• 1/2 tsk salt
Cream cheese frosting:
25 gr Cream cheese (jag tar mer än 25 gr)
60 gr vegetabiliskt mjölkfritt margarin, mjukt
1 tsk vanilj
1-3 dl florsocker
Vispa ihop.
Beskrivning:
Ta bort stjälkar från spenat om de är för grova. Puréa spenaten i matberedare eller mixer till puré och det ser ut som barnmat, tar några minuter så ha tålamod.
Vispa ägg och socker tills ljust och krämig. Tillsätt olja, citronsaft och 1 dl spenatpuré, blanda väl.
I en separat skål vispa ihop mjöl, bakpulver och salt och blanda i spenatblandningen.
Häll i smord form ca 33x23 cm.
Grädda på 175°c i ca 30 minuter, kontrollera med tandpetare. Låt svalna i pannan, tills helt sval.
Grädda på 175°c i ca 30 minuter, kontrollera med tandpetare. Låt svalna i pannan, tills helt sval.
Bred på cream cheese frostingen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar