söndag 9 februari 2014

Pop tarts och hjärtbullar

 
Nutella Heart Pop Tarts
 
Deg
5 1/2 dl vetemjöl
1 1/2msk socker
1 ägg
2 msk mjölk
220 kallt smör
 
Nutellafyllning
100 gr mörk choklad
100 gr Nutella (4 msk)
 
1 ägg
 
Ugn:175 °c
Blanda mjöl och socker i en skål.
Vispa ihop ägg och mjölk. Dela smöret i små kuber och arbeta hastigt ihop till en smulig massa, tillsätt ägg och mjölk. Kör snabbt ihop till en deg.
Dela degen i 2 bitar och plasta in, låt vila i kyl i 20 minuter.
 
Hacka choklad och smält, tillsätt Nutella och rör ihop. Ställ åt sidan så länge.
 
Ta ut den ena degbiten ur kylen och kavla ut på mjölad yta.
Stick ut de former du vill ha, både botten och lock. Vill du ha små hjärtformade hål i locket  sticker du ut det innan du lägger ihop kakorna.
 Pensla med ägg, lägg en klick Nutellablandning på, tryck sedan runt med en gaffel.
Lägg kakorna i frysen i ca 20 minuter.
Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått lätt brun färg.
 
Recept kommer från Roy Fares bok United states of cakes
 

Vanilla Heart Pop Tarts
Samma som ovan fast med vaniljkräm istället.

Kanelbullar i hjärtform.
Gör en vetedeg och bred på kanelfyllning. Rulla sen från båda håll mot mitten.
Knip sen till en hjärtform när de lagts i pappersformen. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar