Ingredienser:
6 msk linfrön
1,8 dl hett vatten
1,4 dl olja
6 msk linfrön
1,8 dl hett vatten
1,4 dl olja
2,5 dl socker
1 tsk vanilj
5 dl finrivna morötter (ca 2 stora morötter)
1 liten burk krossad ananas, avrunnen
5,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 ½ tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1/2 sk salt
1 tsk bakpulver
1 ½ tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1/2 sk salt
1-2 dl Solroskärnor
Cream Cheese Frosting
25 gr vegan Cream cheese
60 gr vegetabiliskt mjölkfritt margarin, mjukt
1 tsk vanilj
1-3 dl florsocker
Cream Cheese Frosting
25 gr vegan Cream cheese
60 gr vegetabiliskt mjölkfritt margarin, mjukt
1 tsk vanilj
1-3 dl florsocker
Ugn:175°c
Placera linfrön och vatten i en mixer och låt dra i 10 minuter. Efter 10 minuter, mixa blandningen tills den tjocknar. Blanda olja, socker, linfröblandningen, ananas, vanilj, salt och rivna morötter och blanda ihop. I en annan skål blanda mjöl, kanel, bakpulver och bikarbonat. Blanda ner i morotsblandningen, tillsätt solroskärnor och rör ihop väl.
Häll i en form klädd med bakplåtspapper ca 25x30 cm och baka i ca 30 minuter.
Låt svalna helt.
Cream Cheese Frosting
Vispa smöret så att det är fluffigt, tillsätt vegansk Cream cheese, vanilj och den mängd florsocker du vill ha. Vispa ihop tills smidigt, bred ut på kakan och gör evt ett mönster med tex en gaffel. Skär i rutor. Förvara i kylskåp.
Orginalrecept finns här:
http://vegancooking.livejournal.com/3356683.html#
Med ändringar av mig.
Orginalrecept finns här:
http://vegancooking.livejournal.com/3356683.html#
Med ändringar av mig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar