fredag 17 januari 2014

Neapolitan Zebra cheesecake


Ingredienser:
Botten :
200 gr Digestivekex krossade
100 gr smält smör
Jordgubbslager:
225 gram creamcheese
1,4 dl turkisk yoghurt 
1,4 dl socker
2 ägg
0,6 dl maizena
0,6 dl jordgubbspuré*
1 tsk jordgubbsextrakt( valfritt, men rekommenderas starkt )
Några droppar karamellfärg ( valfritt men rekommenderas )* ( blanda frysta jordgubbar som är upptinade i din matberedare för att göra puré . )
För chokladlagret:
225 gram creamcheese
1,4 dl turkisk yoghurt
1,4 dl socker
2 ägg1 tsk vaniljextrakt
0,6 dl mjölk

0,6 dl kakaopulver
0,6 dl maizena
För vaniljlagret:
 
225 gram färskost
1,4 dl turkisk yoghurt
2 ägg
1,4 dl socker
2 tsk vaniljextrakt
0,6 dl mjölk
0,6 dl maizenainstruktioner :
 
Ugn:175°c

Botten :Blanda kexsmulor och smält smör tills väl kombinerat .
Tryck längs botten och upp sidorna av en 20 cm springform . Placera i frysen medan du förbereder smeten .
För att förbereda smeten : kombinera alla ingredienser för jordgubbsblandningen i en skål .
Vispa tills slät . ( Du kan göra detta med en elvisp eller en visp . ) Ställ åt sidan .
Upprepa för att göra choklad och vanilj smet .

För att montera cheesecake :
Ta ut botten från frysen . Placera en liten skopa ( ca 2-4 msk ) av vaniljsmeten i mitten av botten .
 
Därefter placerar en skopa av choklad blandningen i mitten av vaniljsmeten.

Detta kommer att göra så att vaniljblandningen sprids ut. Sedan placera en skopa av jordgubbsblandningen i mitten av choklad , återigen , kommer detta trycka ut chokladblandningen ut mot kanten.
https://www.youtube.com/watch?v=q9_9aSbTMbs
Upprepa med resterande smet , alternerande mellan färgerna . Ju fler varvningar desto fler ränder i kakan.
Grädda cheesecaken vid 175°c för 65 minuter .
För att undvika sprickor , stäng av ugnen och låt cheesecaken långsamt svalna i ugnen minst en timme .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar