Färgglada cirkus cookies
4,8 dl vetemjöl
4,8 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1,8 dl florsocker
0,6 dl socker
290 gr kallt smör
1 tsk vanilj
Progel röd, lila och grön
Färgglatt strössel
Ugn:175°c
Blanda mjöl, bakpulver ,florsocker och socker i en matberedare och en kort stund för att blanda . Tillsätt smöret i bitar , kör tills blandningen har samma konsistens som majsmjöl . Tillsätt vanilj och kör tills blandningen precis bildar en boll . Eller häll ut blandningen på ett bord och arbeta ihop en deg för hand.Dela degen i 3 lika stora portioner och blanda varje degbit med progel.
Kavla ut varje del av degen mellan bakplåtspapper . Se till att de är ungefär lika stora.
Lägg degplattorna ovanpå varandra och rulla försiktigt ihop till en rulle.Lår vila i kylen några timmar.
Ta ut rullen ur kylen och häll strösslet i tex en långpanna med kant.
Rulla kakrullen hårt i strösslet. Rulla sedan in i bakplåtspapper igen (när hela rullen är täckt med strössel) och låt vila en stund till i kylen. .Skär kakorna i ca 0,5 cm breda bitar och baka i 15-17 minuter.
Låt svalna på plåt.
http://bakemyday.blogspot.se/2007/10/cinnamon-buns-inside-and-out-part-2.html
500 gr vetemjöl
1 1/4 tsk salt
1/4 paket jäst
300 gr vatten eller 320 gr mjölk
75 gr smör, rumstempererat
skal av en citron
för rullning: 250 gr farinsocker och 2 msk kanel, blandat
Ugn:250°c
500 gr vetemjöl
1 1/4 tsk salt
1/4 paket jäst
300 gr vatten eller 320 gr mjölk
75 gr smör, rumstempererat
skal av en citron
för rullning: 250 gr farinsocker och 2 msk kanel, blandat
Ugn:250°c
Gör en deg, kombinera ingredienser, knåda, antingen för hand eller i mixer!
Lös jästen i 37°c mjölk, tillsätt övriga degingredienser.
Låt jäsa ca. 45 minuter. Väg upp 40-50 gr bitar av degen. Forma små bollar, täck med duk eller plast och låt vila i 20 minuter eller så. Denna vila gör att det blir lättare att sedan rulla ut degen till långa rep .
Låt jäsa ca. 45 minuter. Väg upp 40-50 gr bitar av degen. Forma små bollar, täck med duk eller plast och låt vila i 20 minuter eller så. Denna vila gör att det blir lättare att sedan rulla ut degen till långa rep .
Täck arbetsytan med sockerblandningen och rulla först utan socker och när de är ca 20 cm rulla i sockerblandningen. Gör en knut och lägg på bakplåtsklädd plåt.
Låt jäsa i 1 timme.
Baka i ca 8 minuter och låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar