söndag 15 december 2013

Russian Braided Bread with Pesto





Ingredienser:

7-8 dl vetemjöl

2,25 tsk torrjäst

2 tsk strösocker

1 1/2 tsk salt

3 dl vatten

0,6 dl rapsolja

1 msk vit vinäger

0,6-1,2 dl pesto

I skålen på en köksmaskinen , kombinera 5 dl mjöl , jäst , socker och salt .
Värm vatten och rapsolja tills varmt ( ca 40°c ) . Häll över mjölblandningen . Tillsätt vinäger . Blanda på låg hastighet tills väl kombinerat .
 Blanda i resten av mjölet lite i taget , för att göra en mjuk deg som inte är klibbig vid beröring , lägg till mer eller mindre mjöl efter behov . Knåda degen i 5 minuter. Placera i en smord skål,täck  över, låt jäsa på varm plats tills nästan dubbel storlek .
Värm ugnen till 200 º C. Smörj en 20 cm springform , och lägg bakplåtspapper i botten. , smörj evt med lite olja . Placera på en plåt. Ställ åt sidan .P
å ett mjölat bakbord , rulla degen i mycket tunn rektangel , så tunt som möjligt ( ca 50 x 60 cm ) . Bred ett tunt lager pesto ovanpå degen (lämna nederkanten fri ca 1,5 cm ) . Börja vid långsidan och långsamt , tätt och försiktigt rulla degen i en rulle .
Använd en bänk skrapa för att skära degen på längden . Korsa två halvor ( skikten uppåt) för att skapa en X- form; fläta toppen och botten av degen genom att lägga den vänstra bit över den högra med den skurna sidan upp , tills degstycken är tätt tvinnade . Knip ihop ändarna.
Börja i tunnare kanten och långsamt och mycket försiktigt , rulla flätan till en gigantisk snäcka eller en mycket stor kanelbulle . Var noga med att hålla alla lagren uppåt . Knip ihop slutbiten .
Plocka försiktigt upp flätan och placera i den förberedda formen . Täck , låt jäsa på varm plats tills nästan dubbel storlek .
Grädda i 200 ° i 5-10 minuter , lägre ugnstemperaturen till 175 º och grädda i ytterligare 20-30 minuter . När brödet är uttaget ur ugnen pensla olivolja på toppen och sidorna . Låt svalna på galler .

Vill du prova själv finns fina bilder att följa på denna sida:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar