Ingredienser:
115 gr smör, mjukt
2,4 dl strösocker
1 st ägg
1 1/2 tsk. vaniljextrakt
4,8 dl mjöl
1/4 tsk . bakpulver
1/4 tsk . salt
2 msk . mjölk
2 msk färgglatt strössel
24 Hersheys Candy Cane Kisses , oförpackade
Instruktioner :
1.Värm ugnen till 175 °c och lägg bakplåtspapper eller silikonmattor på 2 plåtar .
2.Vispa smör och socker ljust och fluffigt . Tillsätt ägg och vaniljextrakt och blanda väl .
3.In en medelstor skål , vispa ihop mjöl , bakpulver och salt .
4.Tillsätt mjölblandningen växelvis med mjölk , till smörblandningen och blanda tills allt är helt blandat . Slutligen , tillsätt strösslet till degen .
5.Ta 1 1/2 msk deg , rulla till bollar och lägg 12 st på varje plåt .
6.Baka i 12-13 minuter , eller tills kanterna blir svagt bruna och knapriga . Ta ut ur ugnen och omedelbart efter 2 minuter , tryck Hershey Kiss i mitten av degen . Rör inte plåten om du vill att de skall bibehålla sin form .
7.Efter 5 minuter , för över kakorna till ett sval plats och låt kallna helt . Man kan för att påskynda avsvalning sätta dom i frysen.
8.Förvara i en lufttät behållare i upp till 5 dagar .
Ingredienser:
• 3,6 dl mjöl
• 0,6 dl kakaopulver
• 1/2 tsk bakpulver•
1/4 tsk salt
• 1,2 dl neutral olja
• 1,2 dl packat ljus farinsocker
• 1,2 dl socker
• 1 stort ägg
• 1 msk röd karamellfärg
• 1/2 tsk vaniljextrakt
• 1 tsk vit vinäger
• Candy Cane Hersheys Kisses
Beskrivning :
1.Värm ugnen till 175 °. Lägg bakpapper på 2 st plåt .
• 3,6 dl mjöl
• 0,6 dl kakaopulver
• 1/2 tsk bakpulver•
1/4 tsk salt
• 1,2 dl neutral olja
• 1,2 dl packat ljus farinsocker
• 1,2 dl socker
• 1 stort ägg
• 1 msk röd karamellfärg
• 1/2 tsk vaniljextrakt
• 1 tsk vit vinäger
• Candy Cane Hersheys Kisses
Beskrivning :
1.Värm ugnen till 175 °. Lägg bakpapper på 2 st plåt .
2.In en liten skål , vispa mjöl , kakao , bakpulver och salt . Ställ åt sidan .
3.Vispa ihop olja ,farinsocker och socker, blanda tills slätt . Tillsätt ägget och blanda tills krämigt . Blanda i röd karamellfärg , vanilj och vinäger . Tillsätt mjölblandningen tills väl kombinerat .
4.1 1/2 msk smet, rulla till bollar och lägg 12 kakor per plåt .
5.Baka i ca 12 minuter. Ta ut från ugnen och tryck Hersheys kyss i mitten av varje kaka . Låt vila i en minut och knacka sedan försiktigt på plåten om du vill ha ett slätt utseende på kakorna . Alternativt , om du vill topparna intakta, rör inte kakorna förrän de svalnat .
Jag köpte mina Herseys Candy Cane Kisses här:
http://www.usagodis.se/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar