Red Velvet White Chocolate Chip Cookies
Ingredienser
7 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk majsstärkelse
1,5 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
225 gr smör, mjukt
4,8 dl strösocker
2 tsk vit vinäger (eller äpple cidervinäger)
2 stora ägg
3 tsk vaniljextrakt
3 tsk röd karamellfärg (jag tog mindre än så vilket resulterade inte fullt så röda kakor)
3,6 kopp vit choklad chips , uppdelade
Värm ugnen till 190°c .
I en skål blanda ihop mjöl , kakaopulver, majsstärkelse , bakpulver och salt , ställ åt sidan.
I en elektrisk köksmaskinen försedd med paddlar , vispa ihop smör , socker och vinäger tills ljust och fluffigt , ca 3-4 minuter . Blanda i ägg .
Lägg i vanilj och röd karamellfärg och blanda tills väl blandat .
På låg hastighet , tillsätt de torra ingredienserna och blanda bara tills kombinerat .
Blanda i vit choklad chips ( notera : blanda i hälften av de vita choklad chips och avsätt den andra halvan för att trycka in i toppen på de rullade bollar så att fler av dem lyser igenom när man bakar) .
Ta 1 rågad msk smet och forma till bollar.
Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i förvärmd ugn 9-11 minuter .
Låt svalna på plåten.
Förvara kakorna i en lufttät behållare .
Ingredienser
7 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk majsstärkelse
1,5 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
225 gr smör, mjukt
4,8 dl strösocker
2 tsk vit vinäger (eller äpple cidervinäger)
2 stora ägg
3 tsk vaniljextrakt
3 tsk röd karamellfärg (jag tog mindre än så vilket resulterade inte fullt så röda kakor)
3,6 kopp vit choklad chips , uppdelade
Värm ugnen till 190°c .
I en skål blanda ihop mjöl , kakaopulver, majsstärkelse , bakpulver och salt , ställ åt sidan.
I en elektrisk köksmaskinen försedd med paddlar , vispa ihop smör , socker och vinäger tills ljust och fluffigt , ca 3-4 minuter . Blanda i ägg .
Lägg i vanilj och röd karamellfärg och blanda tills väl blandat .
På låg hastighet , tillsätt de torra ingredienserna och blanda bara tills kombinerat .
Blanda i vit choklad chips ( notera : blanda i hälften av de vita choklad chips och avsätt den andra halvan för att trycka in i toppen på de rullade bollar så att fler av dem lyser igenom när man bakar) .
Ta 1 rågad msk smet och forma till bollar.
Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i förvärmd ugn 9-11 minuter .
Låt svalna på plåten.
Förvara kakorna i en lufttät behållare .
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar