Orginalrecept hittar du här :
Ingredienser
115 gr smör, smält
4,8 dl mjölk, värmes något
4 msk sirap
1,8 dl farinsocker, packat
4 ägg separerade
1 msk vatten
2,4 dl mjöl
2 tsk pepparkakskrydda
1 tsk vaniljextrakt
115 gr smör, smält
4,8 dl mjölk, värmes något
4 msk sirap
1,8 dl farinsocker, packat
4 ägg separerade
1 msk vatten
2,4 dl mjöl
2 tsk pepparkakskrydda
1 tsk vaniljextrakt
Smörj en 20 x 20 form och ställ åt sidan. Värm ugnen till 165°c.
Smält smöret. Tillsätt sirap till varm mjölk och rör om tills det löser sig.
Vispa äggulor och farinsocker tills ljust och fluffigt. Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt smält smör och 1 msk vatten till ägg/sockersmeten. Blanda på låg hastighet tills väl kombinerat.
Blanda i mjölet och kryddorna, bland väl. På låg hastighet tillsätt mjölk och vanilj.
Vänd in äggvitorna lite i taget och se till att det inte finns några stora klumpar.
Smält smöret. Tillsätt sirap till varm mjölk och rör om tills det löser sig.
Vispa äggulor och farinsocker tills ljust och fluffigt. Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt smält smör och 1 msk vatten till ägg/sockersmeten. Blanda på låg hastighet tills väl kombinerat.
Blanda i mjölet och kryddorna, bland väl. På låg hastighet tillsätt mjölk och vanilj.
Vänd in äggvitorna lite i taget och se till att det inte finns några stora klumpar.
Det är väldigt rinnigt så väldigt viktigt att forman inte läcker på något sätt.
Häll smeten i den förberedda formen och placera i ugnen.
Baka i ca 50 till 55 minuter eller tills kakan är en mörkbrun på toppen och centrum är inte geleaktigt.
Häll smeten i den förberedda formen och placera i ugnen.
Baka i ca 50 till 55 minuter eller tills kakan är en mörkbrun på toppen och centrum är inte geleaktigt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar